Чернігівська обласна благодійна організація
“Аратта”


Eng

 

––– Головна | Про нас | Новини | Гуртки | Нашi партнери | Галерея | Контакти –––

 

16 червня 2013 року.
Театральна студія «Дивосад» у Польщі

З 10 по 14 червня 2013 року в м. Тчев (Польща) проходив 11-й міжнародний Фестиваль Прекрасних театрів. Традиційно його учасником був і Чернігівська Театральна студія «Дивосад».

Слід зазначити, що участь у названому творчому конкурсі з кожним роком стає все більш складною та напруженою. Якщо минулого року на 10-му ювілейному фестивалі були представлені 30 колективів, то цього раз – 36 театрів і майже 450 акторів.

Чернігівці підготували для конкурсу казкову виставу «Аліса в країні чудес». Учасниками фестивалю були як актори з особливими потребами, так і їх, батьки й волонтери (їм дісталися ролі живих декорацій). Загалом трупа «Дивосаду» складалася із 18 осіб.

На сцені розгорнулася жива картина казкової країни, в якій гусінь перетворювалась у метелика, а добро впевнено перемогло зло. Глядачі побачили перед собою акторів із необмеженими творчими можливостями. Їх виступ настільки вразив присутніх, що під час заключної частини вистави не всидів на місці почав танцювати мер м. Тчева, не дивлячись на травмовану ногу.

І як результат позитивного враження – нагородою для «Дивосаду» став Почесний кубок мера м. Тчева «За кращу чарівну виставу».

Звичайно, визнання глядачів, нагороди – це важливо для кожної творчої особи. Але, як свідчать актори «Дивосаду» та їх батьки, найважливішим для них є відчуття потрібності оточуючим, радість від спілкування з глядачем, можливість довести суспільству, що творче життя здатне створити казку і перетворити людину з обмеженими можливостями у повсякденному житті на творчу особу з необмеженими можливостями на сцені.