Чернігівська обласна благодійна організація
“Аратта”


Eng

 

––– Головна | Про нас | Новини | Гуртки | Нашi партнери | Галерея | Контакти –––

 

27 жовтня 2015 року.
Благодійність – це насправді стан душі.

Благодійність – це насправді стан душі, це веління серця, прояв співчуття до ближнього та моральний обов’язок людини поспішати на допомогу незаможному.

Благодійна організація “Аратта” вже понад 17 років працює для соціально-незахищених верств населення, допомагаючи малозабезпеченим і багатодітним родинам, інвалідам, переселенцям, а тепер і вдовам і сім’ям загиблих в АТО. Діяльність організації спрямована на поліпшення соціально – економічного та психологічного становища цих родин і людей.

Нажаль, ми спостерігаємо зростання кількості сімей та людей яким потрібна допомога в складних життєвих ситуаціях.

Спілкуючись з друзями із закордонних благодійних організацій, зокрема нашими датськими партнерами з міжнародної організації Soroptimist International, у нас виникла ідея організації благодійної крамниці на базі Громадського центру ”Аратта”. Ця думка почала реалізовуватись декілька років тому, і тепер це вже працюючий магазин зі своїми правилами та розкладом. Ми можемо з гордістю сказати, що ми перші в Чернігові, хто створив таку потрібну крамницю!

Що ж це за крамниця і для чого вона?

Подібні благодійні магазини з’явилися в Англії ще після Другої світової війни і зараз у Великобританії їх близько 7000. Тому так історично склалося, що люди готові допомагати один одному - це притаманно для населення цієї країни. Після багатьох років існування таких магазинів цей досвід розповсюдився по всій Європі.

Це магазин для людей, які небайдужі до чужих проблем, які готові допомагати ближньому, нести людям добро і любов. Це можливість для кожного пізнати себе в новій ролі, проявити співчуття та взаємодопомогу. Є такі люди і в нашому славному місті, які готові поділитися своїми речами з іншими, але часто виникає питання - як і кому їх передати.

Всі бажаючі можуть приносити в нашу крамницю ”Добрих справ” свої речі, якими б хотіли поділитися з іншими.

В “Аратті”, у нашому невеликому, затишному приміщенні, на відвідувачів магазинчика чекають речі, які безоплатно приносять люди. Придбати їх можна за пожертву, суму, яку покупець визначає сам. Кошти йдуть на благодійні та соціальні проекти.

У крамниці “Добрих справ” можна знайти одяг, взуття, жіночі прикраси, аксесуари, а також книги та іграшки. Приходити можуть всі, кому потрібні такі речі. Наші волонтери допоможуть знайти і підібрати необхідні товари.

Ще один з важливих аспектів - згідно з філософією Фен Шуй не треба накопичувати, речі, якими ви не користувалися вже рік або більше, краще віддати іншим і порадувати їх.

Ми чекаємо вас в “Аратті” за адресою: м.Чернігів, вул.Станіславського, 40. Понеділок - Неділя з 11.00-16.00.

Дізнайтеся більше за телефоном: 3 50 24.

Милосердя – це сила, здатна захистити беззахисне”. (Г.Честертон)