Чернігівська обласна благодійна організація
“Аратта”


Eng

 

––– Головна | Про нас | Новини | Гуртки | Нашi партнери | Галерея | Контакти –––

 

13 березня 2016 року.
Театру інтеграції «Дивосад – 10 років.

«Дивосад» – це театр інтеграції, де актори – унікальні люди, які мають різні ступені інвалідності. Проте в мистецтві інвалідів не буває!

Театральна студія була заснована на базі Чернігівської обласної благодійної організації «Аратта» у 2006 році. У його витоків стояла доцент Чернігівського педуніверситету Марина Каранда. З 2010 року це об'єднання очолила Ірина Пісня, режисер та художній керівник колективу.

«З книги Григорія Сковороди "Сад божественних пісень" було взято слово "сад". "Диво" – тому що дивимось очима та дивуємося серцем. І вирощуємо характери акторів та глядачів, мов квіти нашого саду!» – так пояснює назву театру Марина Каранда.

На початку теплі слова були сказані Вікторією Філатовою – директором ЧОБО «Аратта» потім, Мариною Карандою і президентом клубу Сороптимісток – Світланою Камишною.

Привітати з ювілеєм прийшли представники міської влади, громадських і благодійних організацій та повний зал небайдужих людей. Програма розпочалась з фільму про десятирічне життя акторів. Після привітань на сцені палацу зі своїми піснями та танцями на інвалідних візках виступили актори та волонтери об’єднання – група "Голос душі", срібний призер чемпіонату України зі спортивних танців на візках, Сергій Овраменко і тренер - Юлія Дмитренко. Виступали волонтери театру - Валерій і Ярослав Седячко, сестри Міхневич – гітара, Марина Штурмаревіч - танець і гітара, Лерочка Шкільна декламувала вірші.

До урочистостей долучився Ніжинський дитячий будинок-інтернат з танцювальною програмою та чернігівський театр тіней «Fireflies».

Учасники колективу поділилися своєю творчістю, продемонструвавши глядачам уривок нового спектаклю «За двома зайцями». Повну версію постановки можна побачити на репетиціях у міському палаці культури художньої творчості дітей, юнацтва та молоді, або дочекатись 15 травня та подивитись виставу на сцені Молодіжного театру.

Наразі «Дивосад» планує взяти участь у Міжнародному фестивалі «Прекрасних театрів» у місті Тчев, Польща. Аматорський театр має обмежені фінансові можливості. Тому актори будуть вдячні всім, хто може підтримати їх морально та матеріально!

А на урочистій частині були відзначені грамотами люди, які допомагають нашому театру. Це Чернігівське телерадіомовлення, управління культури, депутат Андрій Дереземля, фірма "Диво", Молодіжний театр і ін.