Чернігівська обласна благодійна організація
“Аратта”


Eng

 

––– Головна | Про нас | Новини | Гуртки | Нашi партнери | Галерея | Контакти –––

 

14 грудня 2016 року.
Проект «Крок назустріч» зустрічається з друзями.

Внутришній світ дитини з проблемами розвитку не простий. Як допомогти таким дітям побачити, почути, розвинути різнобарвне почуття до навколишнього середовища? Як допомогти розрізнити своє «я», розкрити його і увійти до світу дорослих, жити і взаємодіяти у ньому? Для рішення даної проблеми необхідно використовувати креативні методи, одним із яких є арт-терапія.

Художній керівник інтеграційного театру «Дивосад» Ірина Пісня зі своєю командою побувала у гостях навчально-реабілітаційного центру № 2. Для колег, які працюють з особливими дітками: вихователів, представників ГО «Жменя», «Аратта», «Твоя справа» було проведено майстер-клас з методики арт-терапії. А юні артисти «Дивосада» презентували виставу «Попелюшка».

Проект «Крок назустріч» має соціально-педагогічний напрямок. Окрім традиційних корекційно-розвиваючих елементів, приділяється велика увага візуальній та пластичній експресії. Це особливо важливо при роботі з особливими дітьми, так як дає можливість розвивати та гармонізувати дитину, навіть коли вона не може виразити словами свій емоційний стан. Творчість допомагає людям з особливими потребами розвиватися та жити - це шанс реалізуватися у цьому світі.

Проект «Крок назустріч» проходить в рамках Програми розвитку громадянського суспільства в місті Чернігові на 2016-2020 роки, при підтримці Чернігівської міської влади.