Чернігівська обласна благодійна організація
“Аратта”


Eng

 

––– Головна | Про нас | Новини | Гуртки | Нашi партнери | Галерея | Контакти –––

 

13 травня 2018 року.
Малий проект «Сімейний фестиваль «Берегиня».

Аратта провела в рамках програми "Молодь міста Чернігова 2017- 2020 рр.", при підтримці Управління у справах сім'ї, молоді та спорту Чернігівської міської ради проведений малий проект «Сімейний фестиваль «Берегиня».

Подія відбулась 13 травня 2018 року. Учасниками фестивалю були сім’ї від ГО «Жменя», ГО «ДАРА», Арт-студії «Колібрі», ГО «Твоя справа», ЧОБО «Аратта», КЗ "Чернігівський навчально-реабілітаційного центру №2", батьки та вихованці гуртків ЧОБО «Аратта»: Театрального (керівник Дундар І.І), Малювання (керівник Гончаренко С.В.).

Представники сімей презентували своє родинне дерево та розкрили свої таланти, отримали навики розпису писанок та почастувалися смаколиками. Сімейний фестиваль «Берегиня» сприяв: формуванню національної свідомості, традицій, поваги до сімейних цінностей, формуванню мовленнєвої культури, набуттю навичок та практичного досвіду з розпису писанок.

Повертаючись обличчям до духовної культури свого народу, ми наближаємося до забутих джерел, які живили його дух, оберігали чистоту душі, були добрими охоронцями в повсякденному житті. Мудрець писав: «Берегиня, обереги – наші давні і добрі символи. Їхнє генетичне коріння сягає глибини століть…Маючи такі прекрасні символи, народ зумів уберегти від забуття нашу пісню і думу, нашу історію і родовідну пам’ять…»