Чернігівська обласна благодійна організація
“Аратта”


Eng

 

––– Головна | Про нас | Новини | Гуртки | Нашi партнери | Галерея | Контакти –––

 

1 липня 2018 року.
Проект «Сонячне коло».

Чернігівська обласна благодійна організація «Аратта» в рамках обласної Програми «Молодь Чернігівщини» на 2016-2020 при підтримці Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської обласної держадміністрації здійснила проект “Сонячне коло». З 1 по 16 липня 2018 року в мальовничому природному комплексі «Голубі озера» (Ріпкинський район) пройшов наметовий табір з національно-патріотичною програмою «Цвіт папороті».

ЧОБО «Аратта» вперше провела табір у новому форматі. Окрім волонтерів та артистів Театру Реабілітації «Дивосад» (худ.кер. Пісня Ірина), які до речі більше 10 років поспіль представляли Україну та м. Чернігів на Міжнародному Фестивалі Прекрасних театрів у Польщі, були запрошені наші друзі з 13 районів Чернігівської області.

В рамках проекту «Сонячне коло» для учасників літнього наметового табору, а це 35 чоловік, були проведені різноманітні пізнавально-розважальні заходи, які мали традиційну національну тематику. Особливо сподобалися майстер-класи по виготовленню оберегів, сувенірів, виробів у техніці деку паж. Кульмінацією літнього табору стала участь у Міжнародному фестивалі авторської пісні «На Голубих озерах», який розпочався чудовим дійством «На Івана Купала». Пізнавальною була екскурсія до музею Софії Русової.

Відпочинок на рідній природі-це маленьке життя: з ясними зорями на світанку, з рясними грибними дощиками, з лісовими мавками з творів Лесі Українки, а вареники з ягодою-це щось особливе!

Цілий тиждень провів разом з учасниками табору «Сонячне коло» директор БО «Британська Гуманітарна допомога», Тоні Б’юделл, який надає гуманітарну допомогу, багато уваги приділяє молодим людям з інвалідністю, ділиться досвідом демократичного розвитку у Великобританії. Також на гостину завітав президент благодійного фонду ім. Софії Русової Іван Чаус, саме він надає можливість проводити табір на території комплексу «Голубі озера», підтримує, що додає комфортності та стабільності у проведенні табору.

Сила рідної землі, народні традиції, чуйність та добро дають наснагу жити далі, любити свій народ, свою родину та рідну Батьківщину!