Чернігівська обласна благодійна організація
“Аратта”


Eng

 

––– Головна | Про нас | Новини | Гуртки | Нашi партнери | Галерея | Контакти –––

 

12 березня 2019 року.
Макошинській «Аратті» 15 років.

На вшанування 15-річного ювілею Макошинської селищної благодійної організації "Нащадки Аратти" були запрошені волонтери з Чернігівської обласної благодійної організації "Аратта", яка є шефами і підтримує макошинців-благодійників увесь цей час, на чолі з її керівником Вікторією Філатовою.

Макошине - населений пункт у Менському районі на Чернігівщині, який вперше згадується у 1153 році. Його назва виникла від давньослав’янської богині Макоші - покровительки жіночої плодючості, що символізує собою берегиню роду. На честь цієї богині і було назване селище Макошине. У селищі діє гарний клуб, стадіон, Свято - Покровська церква. В ньому живуть гарні та працьовиті люди.

Керівник Макошинської селищної благодійної організації "Нащадки Аратти" Наталка Колесник зі своїми колегами тепло зустріли волонтерів з ЧОБО "Аратта". Святкові заходи відбувались у селищному клубі. За 15 років існування благодійну організацію знають не тільки в селищі, але й у навколишніх селах та районах. За підтримки ЧОБО "Аратта" та її закордонних англійських партнерів Філіпа Едмондса, Ентоні Б’юдела, Бенна Сміта і його команди благодійна організація успішно діє і розвивається. У неї час заповнений різними видами діяльності - господарча, гуманітарна, творча, оздоровча та благодійна. Благодійною діяльністю охоплені не тільки дорослі і малозабезпечені, але і діти. Для їх оздоровлення використовуються принади літа і природи - працює оздоровчий майданчик "Сонечко" та наметове містечко "Десняночка". Отримання БО "Нащадки Аратти" грантів на різні проекти дало можливість розширити рамки діяльності: це й налагодження контакту з підопічними сім’ями, екологічна робота, підтримка сільської жінки та робота з людьми похилого віку, особливо з маломобільними та немобільними. Волонтери в’яжуть теплі шкарпетки, рукавички, тапки і дарують підопічним стареньким. Присутні на святі керівники району, селища, друзі та колеги щиро привітали організацію з 15 - річним ювілеєм. Найкращим були вручені грамоти та подарунки. Між виступами подяки лунали пісні клубної художньої самодіяльності та виступи молодих артистів оригінальних жанрів та танців. Було весело і по домашньому тепло. Всім велике дякуємо!